Lanzarote: Vakantie Informatie

Lanzarote, ook wel Isla del Fuego of Vuureiland, is bedekt met zwart, roze, paars en okerkleurig gestold lava. Het eiland is bedekt met bijna 300 vulkanen waardoor een soort van maanlandschap ontstaat dat adembenemend is.

Bekijk hier de actuele Lanzarote aanbiedingen

De architectuur van de lokalen ondersteunt dit landschap. De architect en kunstenaar César Manrique heeft hier zijn invloed op gehad en heeft gezorgd voor een traditionele stijl en strenge bouwvoorschriften. UNESCO heeft Lanzarote in 1993 in zijn geheel uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Lanzarote ligt dicht bij de Afrikaanse kust en is in het verleden meerdere malen prooi gevallen aan de plunderingen van Algerijnse/Marokkaanse piraten, alsmede Engelse en Franse piraten. Tezamen met vulkaanuitbarstingen en langdurige droogte heeft dit het eiland op een gegeven moment zelfs bijna onbevolkt gemaakt.

Ook op dit Canarische eiland heeft de landbouw en visserij plaats gemaakt voor het toerisme. Lanzarote kampte in het verleden met een ernstig watertekort. Voordat in 1964 de eerste onziltingsinstallatie in gebruik werd genomen, moest al het water per schip worden aangevoerd. Nu is ieder groot complex voorzien van een eigen installatie.

Vakantie Lanzarote

Lanzarote is het noordelijkste eiland van de Canarische Eilanden. Het is vooral een ruig eiland met een woest vulkanische landschap, kleurige lavaformaties, prachtige lange stranden en ongeveer 300 vulkanen. Het eiland is goed te bereiken per vliegtuig en boot. De hoofdstad is Arrecife en hier ligt het enige vliegveld van Lanzarote. In Arrecife kan men een bezoek brengen aan Museo Internacional de Arte Contemporáneo. Hier vindt u werken van Picasso, Miró en de bekendste eilandbewoner Cesár Manrique. Ook de gezellige visserswijk Charco de San Ginés met zijn vissershuisjes, die uitkijken over de zee met het kerkje Iglesia de San Ginés, is een bezoek waard.

Dé badplaats op Lanzarote is Puerto del Carmen met zijn typische witte lage gebouwen. Hier kunt u alle mogelijke sporten beoefenen en vindt u volop toeristische attracties. Het lange strand bestaat uit meerdere lichtbruine stranden. Playa Blanca is een rustige badplaats, vooral voor gezinnen die behoefte hebben aan zon, zee en strand. Playa de los Pocillos en Playa de Famara, ten noorden van Arrecife, zijn ideaal voor (wind-)surfers. Dan is er nog de Playa de las Conchas op het eilandje La Graciosa. Dit wordt als het mooiste strand van de Canarische Eilanden beschouwd, dankzij het duinlandschap en enkele vulkanen, waaronder de Argujas Grandes. Dit strand is ideaal voor mensen die rust zoeken, willen vissen of duiken. Vanaf La Graciosa heeft u uitzicht op de onbewoonde eilandjes Alegranza, Montana Clara en Roque del Este.

Het nationale park 'Timanfaya' mag alleen per georganiseerde busreis worden bezocht. Dit is wederom een natuurgebied dat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kunt u excursies op kamelen maken en geisers bekijken die worden gecreëerd door water in de gaten in de grond te laten lopen. Ook is een vulkanische gril aanwezig, in het door de kunstenaar Manrique ontworpen restaurant El Diabolo. Dit is een ervaring die u mee moet maken. De vulkaan, Montanas del Fuego, is ondergronds nog actief en de zwavel is nog te ruiken. De kunstenaar César Manrique is mede 'schuldig' aan de populariteit van het eiland. Dankzij hem is op Lanzarote (bijna) geen hoogbouw aanwezig en zijn de meeste gebouwen overwegend wit.

Jameos del Agua is een grottenstelsel. Hierin bevindt zich een klein meertje, gevuld met zeewater met blinde albinokreeftjes. De bezienswaardigheid heeft ook een ondergronds restaurant en een door lavastroom gevormd zwembad. Alsof dat nog niet genoeg is wordt deze grot regelmatig omgevormd tot nachtclub.

Kortom, er is teveel om op te noemen. Iedere plaats heeft kunstwerken van Manrique en overal zijn prachtige uitzichtpunten. Vooral voor rust en kalmte kunt u op Lanzarote uitstekend terecht.

Foto’s van Lanzarote

Populaire Lanzarote accommodaties

Floresta 8.1
9 aanbieders
vanaf €502
H10 Rubicon Palace 8
10 aanbieders
vanaf €541
Beatriz Costa & Spa 7
10 aanbieders
vanaf €335

Bekijk alle 164 accommodaties in Lanzarote

Ligging van Lanzarote