Gran Canaria: Vakantie Informatie

Gran Canaria ligt in het hart van de Canarische archipel en is het op twee na grootste eiland. Met 710.000 bewoners is het één van de dichtstbevolkte eilanden en het heeft meer dan de helft van het totaal aantal bewoners van de archipel. Haar populariteit is groot met jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers voor een zonnige vakantie.

Bekijk hier de actuele Gran Canaria aanbiedingen

De vulkaankegel Pico de las Nieves bevindt zich in het midden van het eiland en laat zijn berghellingen tot aan de oceaan lopen, doorsneden met diepe ravijnen (barranco's). Door een bergketen wordt Gran Canaria qua klimaat in twee zones gesplitst. Het groene noorden is vochtiger en vruchtbaarder dan het droge en hete zuiden. Mede door de afwisselende landschappen van steile rotswanden in het noorden tot de gelijkmatig aflopende hellingen in het zuiden, wordt het eiland ook wel als een miniatuurcontinent gezien.

De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten en heeft een koloniaal verleden, terug te vinden in de diverse musea. Gecombineerd met de stranden in het zuiden waar de zon het gehele jaar aanwezig is, maakt dit het eiland tot een geliefde bestemming voor toeristen. Las Palmas is de grootste stad van de archipel en is al sinds de stichting in 1478 een belangrijke haven voor alle schepen die rond het Afrikaans continent voeren. Hollandse piraten hebben in 1599 de stad geplunderd. Maspalomas in het zuiden is één van de grootste toeristenoorden van heel Spanje. Het is aangelegd rond het Playa del Inglés met zijn vele bars, restaurants, discotheken en niet te vergeten goudgele stranden.

Vakantie Gran Canaria

Met een 236 km lange kust heeft Gran Canaria ongeveer 160 stranden in verschillende afmetingen. In het noorden vindt men vooral steenstranden terwijl het zuiden mooie zandstranden biedt, waarvoor de meeste toeristen komen. Gran Canaria kan beschouwd worden als het meest populaire Canarische eiland onder de Nederlandse toeristen. Op sommige stranden zoals Playa del Inglés en Maspalomas, die kilometers lang zijn, zijn tal van hotels, bars, restaurants en clubs. Voor velen zijn dit ingrediënten voor een goede vakantie.

Wilt u iets meer rust dan kunt u naar Puerto de Mogan gaan. Deze pittoreske havenplaats ligt aan het eind van het groene Mogandal. De plaats heeft een aangelegd strand en kleurige straatjes met vele bloemen alwaar de appartementen liggen. Een leuke toeristische attractie is de gele onderzeeboot waarmee men de onderwaterwereld van de Atlantische oceaan kan bewonderen.

Het binnenland is zeer zeker ook een bezoek waard, want dit is qua natuur weer erg interessant. Het Cactualdea is een park met duizenden cactussen uit o.a. Madagascar, Mexico en Guatemala. Ook palmen, drakenbloedbomen en verschillende soorten Aloë zijn hier te bewonderen. Ongeveer 10 km ten noorden van Maspalomas ligt het Palmitos Parque, een park met 1500 vogelsoorten en aangekleed met tropische planten. Verder heeft het eiland meerdere attracties zoals een vlindertuin, orchideeënkwekerij, zeeaquarium, withandgibbons-fokkerij, en een nagebouwd Guanchendorp: Mundo Aborigen.

De bergen van Gran Canaria bieden enkele wandelroutes die de moeite waard zijn. Een wisselend karakter van landschappen maakt dit extra interessant. Verder treft u op het eiland betoverende dorpen, subtropische begroeiing, tropische fruitbomen en talrijke uitzichtpunten met fantastische panorama’s. De Barranco de Guayadeque is een canyon waar een rivier doorheen stroomt. Deze rivier voorziet de steden Ingenio en Agüimes van hun waterbehoefte. Hier vindt men ook de Agaves, Palmen en de Canarische pijnbomen. In de lente bloeien de Amandelbomen, wat zorgt voor een prachtig beeld. Deze streek moet één van de belangrijkste zijn geweest voor de oerinwoners. De vele prehistorische begraafplaatsen zijn in de loop van de geschiedenis geplunderd. De grotten waar de mummies begraven werden, zijn momenteel bewoond door mensen die zich hier in de voetsporen van de Guanchen hebben gevestigd.

Foto’s van Gran Canaria

Populaire Gran Canaria accommodaties

Sol Barbacan Residence 8.9
7 aanbieders
vanaf €410
Dunas Mirador Maspalomas 7.3
10 aanbieders
vanaf €373
Gloria Palace Amadores 8.9
10 aanbieders
vanaf €526

Bekijk alle 245 accommodaties in Gran Canaria

Ligging van Gran Canaria