Fuerteventura: Vakantie Informatie

Slechts 100 km ten westen van de Sahara ligt Fuerteventura, een eiland dat mede door deze ligging minder groen is maar daarvoor wel de felbegeerde zon en strand biedt. Fuerteventura wordt vooral bezocht door zonaanbidders en de sterke wind oefent een aantrekkingskracht uit op windsurfers.

Bekijk hier de actuele Fuerteventura aanbiedingen

Fuerteventura is met zijn 97 km lengte na Tenerife het grootste Canarische eiland. Dit terwijl hier slechts 40.000 mensen wonen, een aantal dat zwaar overtroffen wordt door het aantal berggeiten die een maaltijd bijeenscharrelen in het binnenland. Deze geiten zijn dan ook een symbool geworden van het eiland. Het eiland verscheen voor het eerst op de kaart in 1339, toen nog Forte Ventura geheten. Landbouw was nog aanwezig en het eiland werd toen zelfs nog de graanschuur van de Canarische eilanden genoemd. Door vulkaanuitbarstingen en de wind vanuit de Sahara heeft het eiland tegenwoordig een droog klimaat. Groen is weinig te vinden en water moet worden gewonnen het ontzilten van zeewater. De ontbossing van het eiland is hier mede debet aan.

Vakantie Fuerteventura

Het maagdelijk ogende Fuerteventura is langzaam steeds bekender aan het worden, maar het toerisme moet hier nog groeien. Vooral de witte zandstranden hebben op zonneaanbidders een aantrekkingskracht. Het eiland heeft veel uitgestrekte stranden waardoor ze niet overspoeld worden door toeristen en een privéstrand-gevoel ontstaat. Daarnaast is het water zeer aantrekkelijk voor (wind-)surfers en duikers. De kust bij Jandía is een ideale plek voor wateraanbidders.

Het symbool voor Fuerteventura is de geit, deze dieren kan men dan ook geregeld tegenkomen. De hoofdstad van Fuerteventura is Puerto del Rosario. Twee aanraders om hier te bekijken zijn de kerk Nuestra Senora del Rosario, onder andere vanwege de klassieke gevel, en het museum Casa Museo de Unamuno. Hier woonde Miguel de Unamuno, filosoof en schrijver. In het museum kunt u het interieur van deze schrijver bezichtigen.

In totaal bevinden zich circa 150 stranden op Fuerteventura. De vier echte toeristencentra zijn Corralejo, Caleta de Fustes, Costa Calma en het schiereiland Jandía. Corralejo ligt in het noorden en is één van de bekendere plaatsjes op Fuerteventura. Van hieruit vertrekken regelmatig boten naar het eilandje Los Lobos. Vooral het water bij Corralejo, helder en met veel vis, wordt gewaardeerd door toeristen. Deze vissen kan men bezichtigen door middel van een boot met glazen bodem. Het Parque Natural de las Dunas de Corralejo is een prachtig beschermd duingebied met prachtige 20 km lange witte stranden. Daarnaast is het moderne kerkje Plaza de la Iglesia een bezienswaardigheid.

Caleta de Fuste ligt in het midden van de oostkust en is vooral rustig. Dit is bij uitstek de plek op Fuerteventura voor jonge gezinnen, mede dankzij het bungalowpark Barceló Club El Castillo. Ook hier is duiken weer een favoriete bezigheid evenals windsurfen. In de haven heeft men de mogelijkheid om de benodigdheden om te duiken en te surfen te huren. Costa Calma is het moderne gedeelte van het eiland, mede dankzij het feit dat hier geen historische gedeeltes zijn. Alles is hier nieuwbouw. Met een prachtig windstrand en de heldere zee is dit een ideale plek voor (wind-)surfers en strandaanbidders. Eén van de bezienswaardigheden van Costa Calma is Zoo Parque de los Camellos, een prachtig park met veel exotische vogelsoorten en zoogdieren. Het is ook mogelijk om een kamelentocht te maken en papegaaienshows bij te wonen.

Dan is er nog het schiereiland Jandía met zijn oneindige witte stranden, de prachtige golven die ideaal zijn voor de surfers, en het strand bij Barlovento waar men mooie plekken vindt om te duiken. Jandía is een plek voor alle leeftijdsgroepen.

Foto’s van Fuerteventura

Populaire Fuerteventura accommodaties

H10 Ocean Suites 8.8
10 aanbieders
vanaf €527
SBH Monica Beach 7.3
10 aanbieders
vanaf €530
Las Marismas 8.1
8 aanbieders
vanaf €435

Bekijk alle 131 accommodaties in Fuerteventura

Ligging van Fuerteventura