La Gomera: Vakantie Informatie

Het één na kleinste eiland van de Canarische eiland is Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera. Hier komt men vooral om van de rust en de natuur te genieten. Wandelen moet wel een ''must' zijn, want veel toeristische attracties heeft het eiland niet. La Gomera is bijna 400 km2 groot en bestaat vooral uit berglandschap. Met het vochtige noorden en droge zuiden is dit een eiland waar voor iedereen wat wils is. De temperaturen variëren van gemiddeld 17 graden in de winter tot 27 graden in de zomer.

Bekijk hier de actuele La Gomera aanbiedingen

Vanaf Gran Canaria en Tenerife is La Gomera rechtstreeks per vliegtuig te bereiken. La Gomera is ook per boot te bereiken. Er zijn bootverbindingen met Tenerife, La Palma en El Hierro. De hoofdstad van La Gomera is San Sebastián de la Gomera, hier wonen ongeveer 2.500 van de 17.000 bewoners van dit eiland. Bijna alle bewoners van La Gomera zijn katholiek en dankzij dit geloof zijn vele kerkjes ter ere van de Heilige Maagd Maria gebouwd. Bijvoorbeeld de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción (Maria Hemelvaartkerk).

Een voorname plek op La Gomera is het Nationaal Park Garajonay. Dit is één van de oudste natuurlijke bossen ter wereld. Het park beslaat zo’n 40 km2 waar dankzij de weersomstandigheden 450 verschillende soorten planten en bomen groeien, zoals laurierbomen, vetplanten, cactussen en vele soorten varens. Ook vind men vele dieren in dit park zoals gekko’s, hagedissen en verschillende (zang-)vogels. Terecht staat dit park op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ten noorden van La Gomera ligt de zeshoekige Los Órganos (de 'orgelpijpen'), dit zijn steile basalten kolommen. In het noorden langs de kust vind men, vooral in de winter, verschillende grote watervallen of 'cascadas' zoals bijvoorbeeld de Boca del Chorro. Vanaf het westen van La Gomera worden boottochten georganiseerd om te gaan 'whalewatchen'. Hier ziet u naast dolfijnen en walvissen ook potvissen. Gaat u duiken dan ziet u mogelijk murenen, papegaaivissen en kogelvissen. Ook begeven zich hamerhaaien en mantaroggen rond dit eiland maar deze laten zich bijna niet zien.

Vakantie La Gomera

La Gomera is het minst toeristische eiland van de Canarische Eilanden en heeft relatief de langste reistijd. In de haven van San Sebastián de la Gomera komen de dagjestoeristen vanuit Tenerife dagelijks aan. Maar het eiland La Gomera is meer een eiland dat u als daguitstapje bezoekt, vooral als u houdt van wandelen en de natuur.

Een bezienswaardigheid in de hoofdstad San Sebastián de La Gomera is het oudste kerkje op het eiland, Ermita de San Sebastián, gebouwd in 1450. De belangrijkste kerk op La Gomera is Iglesia de la Virgen de la Asuncíon. Hier heeft Columbus, die La Gomera drie keer heeft bezocht, ooit gebeden. Ter ere van Columbus wordt op 6 september het Fiesta Colombina gehouden. Daarnaast bevind zich op Plaza de las Américas een Gotische toren uit 1447, genaamd Torre del Conde. De 'toeristische trekpleister' van La Gomera blijft Parque Nacional de Garajonay.

Playa de Santiago en Valle Gran Rey zijn de bekendste badplaatsen op La Gomera. Playa de Santiago is de plek waar de Barranco de los Cocos en Barranco de Santiago samenkomen. Het is de op één na grootste badplaats op La Gomera die mede dankzij Jardín Tecina, een enorm resort met witte, in lokale bouwstijl gebouwde bungalows, zeer populair. Valle Gran Rey tot slot, is het toeristencentrum van La Gomera.

Houdt er rekening mee dat de zwarte stranden van La Gomera erg warm worden in de zon. Sandalen of slippers zijn aan te raden.

Foto’s van La Gomera

Populaire La Gomera accommodaties

Residencial El Llano 8.1
5 aanbieders
vanaf €519
Playa Calera 8.3
6 aanbieders
vanaf €680
Jardin del Conde 8
5 aanbieders
vanaf €510

Bekijk alle 32 accommodaties in La Gomera

Ligging van La Gomera