La Palma: Vakantie Informatie

De Palmeros noemen La Palma ook wel 'La Isla Bonita', hetgeen het mooie eiland betekent, maar ook wel 'La Isla Verde', hetgeen het groene eiland betekent.

Bekijk hier de actuele La Palma aanbiedingen

De naam 'het groene eiland' is geheel terecht, want La Palma heeft adembenemende plekken en een enorme diversiteit aan vegetatie. De oorzaak hiervan ligt in de hoeveelheid regen die valt en in het vermogen van de Canarische pijnbomen om nevel te condenseren. Tezamen met de Canarische zon en het vruchtbare lava een vormt dit een succesvolle basis voor planten. De vegetatie bestaat uit subtropische bossen, laurierbossen met enorme varens, maar ook uit lagergelegen lavavelden met vetplanten en cactussen.

Op La Palma zijn de karakteristiek Drago''s, drakenbloedbomen, te bewonderen. Tezamen met de weelderige tuinen van de bewoners maakt dit La Palma onbetwist tot het groenste eiland van het Canarische archipel. La Palma is het op vier na grootste eiland van de archipel en heeft de vorm van een vuistbijl. Afgaande op de gemiddelde hoogte, vergeleken met de oppervlakte (706 km2), is La Palma één van de meest bergachtige eilanden ter wereld. De Roque de los Muchachos is de grootste berg, met een hoogte van 2425 meter. De laatste vulkaanuitbarsting van de gehele archipel was op La Palma, in 1971. Dit was in het zuiden, waardoor dit deel zich nu karakteriseert door zwarte lavavelden en roodbruine rotsen. De bevolking van La Palma leeft voornamelijk van de landbouw, die succesvol is door de overvloed aan water. Producten zijn bananen, druiven, avocado's maar ook tabak dat wordt verwerkt tot sigaren. Deze doen volgens kenners niet onder voor de Cubaanse sigaar.

Van massatoerisme is op La Palma geen sprake, voornamelijk door het ontbreken van de cliché witte stranden. Toch zijn enkele stranden waar men ontspannen kan liggen wel degelijk aanwezig, juist door het gebrek van dit massatoerisme. Wel moet men wennen aan de zwarte kleur van het strand. Het eiland trekt vooral wandelaars, natuurliefhebbers en mensen aan die behoefte aan privacy hebben en willen genieten van rust. De lokale wijnen en de keuken dragen hier hun steentje aan bij.

Samenvattend kunnen we zeggen dat La Palma een vriendelijk en afwisselend karakter heeft. Het eiland biedt veel natuur, inclusief de Atlantische oceaan waar dolfijnen regelmatige gasten zijn, alsmede walvissen in de winter. Naar La Palma gaat men als men een bijzondere vakantie wil beleven zonder daarvoor al te ver te hoeven reizen.

Vakantie La Palma

La Palma biedt een exclusief aanbod aan wandelroutes, van de vulkaanroute tot de laurierbossen. Een vakantie op het eiland zal u niet vervelen indien u van natuur houdt. Een wandelgids is aan te bevelen zodat men de tijd effectief gebruikt.

U kunt op La Palma van de fantastische keuken genieten. De plaatselijke restaurants hebben een authentieke sfeer en door het perfecte klimaat voor planten zijn de salades niet te vergelijken met de kastgroentes die in Nederland voornamelijk worden gebruikt. Ook de vleesliefhebber is op La Palma op zijn plaats. Importeren is duur, dus men gebruikt vooral het vlees van de dieren op het eiland. Geen bio-industrie dus, en de boeren halen vaak het voer uit de bergen. Dit is niet goed voor de natuur, maar u begrijpt dat dit wel voordelig is voor de kwaliteit van het vlees. Qua onderkomen is het aan te bevelen om pakketreizen te boeken of om exclusieve vakantiehuizen die in privébezit zijn te huren. Dit geeft u nog veel meer privacy dan de toeristenoorden. Ook de omgeving is vaak stukken mooier met aangelegde tuinen en tropische planten. Veel huisjes hebben bovendien een eigen zwembad en een betere prijs-kwaliteitverhouding.

La Palma heeft enkele resorts zoals hotels en appartementencomplexen. In Puerto Naos ligt Hotel Sol La Palma en in Fuencaliente vindt u La Palma Teneguia Princess & Spa. Dit is wellicht niet voor iedereen geschikt, ook omdat Fuencaliente geen ideaal klimaat heeft met veel wind. Voor dezelfde prijs kunt u ook een huisje krijgen die bijvoorbeeld in het Aridane-dal ligt en waar het klimaat het beste is. Als u echt rustig wilt verblijven, dan is het noorden een aanrader, waar het veel minder dicht bevolkt is. Los Cancajos heeft ook appartementencomplexen maar ook hier geldt weer dat het klimaat minder stabiel is. De plaats ligt in het oosten, terwijl bekend is dat het westen stukken aangenamer is. Neem dus vooral de moeite te kijken naar het aanbod. Ook directe vluchten kunt u makkelijk online boeken.

Wat ook de moeite waard is, is het boeken van een boottocht. Alhoewel niet goedkoop, is het een leuke afwisseling voor het wandelen. Regelmatig komen de dolfijnen naast de boot zwemmen en in de winter bestaat de kans om een walvis te zien. Deze boottochten worden vanuit de havenplaats Tazacorte georganiseerd. Wanneer u besluit deze tocht te maken, neem dan ook de tijd om het dorp Tazacorte zelf te bezichtigen. Het is een kleurrijk dorp waar vele goede visrestaurants zijn, evenals een groot strand. Verder gaan veel mensen inkopen doen in Los Llanos met zijn vele boutiques en de plaza waar altijd leven is. Ook hier zijn veel goede restaurants.

Samengevat is La Palma vooral voor mensen die tot rust willen komen, van natuur houden en van lekker eten met een wijntje bij zonsondergang...

Foto’s van La Palma

La Palma Makelaar

La Palma Vacant: makelaar op La Palma

Populaire La Palma accommodaties

La Caleta 8.2
6 aanbieders
vanaf €397
Las Olas 8.1
7 aanbieders
vanaf €392
Sol La Palma 7.3
5 aanbieders
vanaf €550

Bekijk alle 92 accommodaties in La Palma

Ligging van La Palma

Aanbevolen links